ÚJ! - PETŐFI 200 - "A lélek virágai" - Arany, Petőfi és a népköltészet - zenés előadás, koncert - kicsiknek és nagyoknak

 


"A LÉLEK VIRÁGAI"
Arany és Petőfi kedvenc népdalai

Szeretettel ajánljuk mindenkinek különleges interaktív koncertünket, amelyen Arany János és Petőfi Sándor versei mellett megszólalnak két nagy költőnk kedvenc népdalai is! 

„Petőfi, mikép többször hallám nyilatkozni , nagy részt od’adott volna költeményeiből, csak hogy eredeti népdalaink szebbjeinek ő lehetne szerzője. Valóban vigasztaló, hogy az igazi, gyökeres…költészet iránti ösztön nincs szorítva, sehol semmi időben, egy-két kiváló egyéniségre, hanem az összes nép tömegében van letéve örök alapul, melylyel…csak érintkeznie  kell a nemzeti műköltésnek, hogy mindannyiszor megifjodva, megújulva, gazdag erőben s egyszerű szépségben emelkedjék, lehányva magáról a ficzamlott ízlés, romlott kor, mesterkélt világ ízetlenségeit….Valóban különös is lenne, ha a tudomány, míg a föld és tenger minden növényét előkutatja, mellőzné az emberi lélek virágait… (Arany János: A magyar népdal az irodalomban, 1861)

A zenés előadáson többek között azt is megtudhatjuk, hogy milyen kapcsolatban volt Petőfi Sándor és Arany János a muzsikával!

Előadó: Ferge BélaKözreműködnek a Kreatív Zenei Műhely zenészei


  

A meghívásokat és felkéréseket az alábbi elérhetőségeken fogadjuk:
06-30-638-56-97

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése