ÉLET - ÖRÖM - ZENE - zenei foglalkozások - hangszeres órák (hárfa, dob, ütőhangszerek) - zenei fejlesztés - csapatépítő foglalkozásokKÜLÖNLEGES KREATÍV ZENEI FOGLALKOZÁSOK KICSIKNEK ÉS NAGYOKNAK

JÁTÉKOS INTERAKTÍV ZENEI FOGLALKOZÁSOK GYERMEKEKNEK

EGYÉNI ÉS CSOPORTOS ZENEÓRÁK - HANGSZERES ÓRÁK: HÁRFA, DOB, ÜTŐHANGSZEREK, ZONGORA, FURULYA... 

CSAPATÉPÍTŐ FOGLALKOZÁSOK - MUNKAHELYEK ÉS MÁS KÖZÖSSÉGEK SZÁMÁRA

ZENETERÁPIA - ZENEI KÉPESSÉGFEJLESZTÉS EGY KÜLÖNLEGES ZENESZOBÁBAN - FOGYATÉKKAL ÉLŐK SZÁMÁRA IS  

MINDEZEK EGY CSODÁLATOS HELYEN, AHOL A ZENE MELLETT A TERMÉSZET HANGJAI IS FELÜDÍTIK A LELKET!

TERMÉSZETESEN A ZENESZOBÁBAN A TÁRGYAKAT, A HANGSZEREKET ÉS A LEVEGŐT FOLYAMATOSAN FERTŐTLENÍTJÜK!

Megbeszélés és igény szerint online oktatásra is van lehetőség!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:  b.ferge@t-online.hu , kzeneimuhely@gmail.com , 06-30-638-56-97

KREATÍV ZENEI FOGLALKOZÁSOK KICSIKNEK ÉS NAGYOKNAK  

 „A levegő is tele van muzsikával…mindössze annyit kell tenned, hogy jó mélyeket lélegzel.”

Budapesttől 50 km-re - Esztergom és Dorog közelében - gyönyörű lankás dombok között egy otthonos hely várja azokat, akik vágyódnak a természet csendjére, a táj szépségére és nem utolsó sorban a ZENE csodája által átélhető felüdülésre.JÁTÉKOS INTERAKTÍV ZENEI FOGLALKOZÁSOK GYERMEKEKNEK

„Rögtönözne minden gyermek (ember), ha hagynák… de nem lehet magára hagyni zenei világképe kialakításában.”(Kodály Zoltán)

Az egyéni és a csoportos zeneórákon, hangszeres órákon a főszerepet a játék, az örömteli alkotás, a tudatos improvizáció és a „tiszta forrásból” származó muzsika kapja. Így lesz a zenét „fogyasztó” emberből ismét alkotó, boldog EMBER.  


- csoportos kreatív zenei foglalkozások (4-5 fős csoportok korosztályok szerint)

 - az alkotókészség és az improvizáció fejlesztése

-„örömzenélés”

- ismerkedés különleges hangszerekkel (hangszerbemutatók)

- Zene – Mozgás – Egészség (Kovács – módszer, mozgáskoordinációs gyakorlatok…)TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:  b.ferge@t-online.hu, kzeneimuhely@gmail.com, 06-30-638-56-97

-------------------------------------------------------------------------------

EGYÉNI ÉS CSOPORTOS ZENEÓRÁK 

HANGSZERES ÓRÁK: HÁRFA, ZONGORA, FURULYA, DOB, ÜTŐHANGSZEREK  
Megbeszélés és igény szerint online oktatásra is van lehetőség! 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:  b.ferge@t-online.hu , kzeneimuhely@gmail.com , 06-30-638-56-97

-------------------------------------------------------------------------------

JÁTÉKOS CSAPATÉPÍTŐ FOGLALKOZÁSOK  

Interaktív alkotó foglalkozásainkon játékos módon ismerkedhetünk meg a muzsika különböző rétegeivel, főbb alapelemeivel és stílusaival. Tesszük ezt úgy, hogy a csoportos foglalkozások közben szinte észrevétlenül egy valódi közösséggé, alkotóközösséggé alakulunk át. (Ma már az orvostudomány által is bizonyított, hogy a közös éneklés oxitocint szabadít fel, amely hormon megerősíti a hűség az összetartozás érzését valamint „ha énekelünk…a bal agyfélteke lenyugszik…sérelmeink, fájdalmaink az éneklés pillanataira lecsillapszanak…”) Azok is élvezettel vesznek részt ezeken a közös alkotócsoportokban, akiknek semmilyen zenei előképzettsége sincs, sőt azok is, akik eddig azt gondolták, hogy ők képtelenek bármilyen zenei megnyilvánulásra.

Szeretettel várjuk munkahelyek és egyéb más jellegű közösségek jelentkezését!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:  b.ferge@t-online.hu , kzeneimuhely@gmail.com , 06-30-638-56-97

-------------------------------------------------------------------------------

A GYÓGYÍTÓ ZENE - "SÁRA" A HÁRFA

ZENEI KÉPESSÉGFEJLESZTÉS - ZENETERÁPIA - FOGYATÉKKAL ÉLŐK SZÁMÁRA IS

Zenei foglalkozásainkon lehetőség van mindenki számára egy csodálatos hangszerrel, a hárfával is megismerkedni. A hárfa neve Sárika és nagyon barátságos, kedves hangszer. Alig várja, hogy megszólaltassák.

 A hárfázó és a hárfa hangját hallgató gyermek, felnőtt megtapasztalhatja Ibn Butlan, 11. századi orvos alábbi gondolatainak valóságát:

„A húrok játéka segít az egészség megőrzésében... A hangok a rossz kedély számára ugyanazt jelentik, amit az orvosság a beteg test számára.”

Sok éves tapasztalattal rendelkezünk fogyatékkal élő gyermekek, felnőttek zenei fejlesztésében is!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:  b.ferge@t-online.hu , kzeneimuhely@gmail.com , 06-30-638-56-97

-------------------------------------------------------------------------------

A KREATÍV ZENEI MŰHELY ALAPÍTÓJA, VEZETŐJE:

Ferge Béla, zenetanár:

 1997-ben szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. Részt vett több hazai és külföldi zenei fesztiválon. (Krakkó Jazz Festival, Müncheni Magyar Intézet, Expo 2000 Hannover világkiállítás, Stuttgart, Graz, Bécs, Nagykanizsa Jazz Fesztivál, Debreceni Jazz Napok, Győr Mediawave Fesztivál...) Dobosként számos hanghordozón közreműködött. Többek között Pege Aladár „International Jazz Workshop”, az After Crying zenekar „Az első évtized” és Patrick McMullan ír népzenész „Down and out” c. lemezén. Együtt játszott Vukán Györggyel, illetve szerepelt Szabó István Európa-díjas filmjében, a Napfény ízében.(Fsz.: Ralph Fiennes) Közel harminc éve oktat zenét. Az utóbbi húsz évben a szentendrei Vujicsics Tihamér zeneiskola zsámbéki tagintézményében dolgozik. 2003 óta foglalkozik értelmükben akadályozott és halmozottan sérült gyermekekkel Budapesten a Bárczi Gusztáv Készségfejlesztő Speciális Szakiskolában valamint a Magyar Williams Szindrómás Társaságnál. A tanítás során nagy hangsúlyt fektet az alkotókészség (kreativitás) megélésére, felszínre hozására és annak fejlesztésére. A zenei képességfejlesztés speciális módszereiről szemináriumokat tart az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán. Előadásokkal 2006 óta járja az országot és a világot (Svájc, Szlovákia, Szerbia, Románia) Alapítója a Kreatív Zenei Műhelynek. (www.kreativzeneimuhely.hu ).Családjával és zenésztársaival koncerteket szerveznek, zenei foglalkozásokat, nyári táborokat és interaktív előadásokat tartanak. A zenéről eddig négy könyvet írt. Első könyve 2011 decemberében jelent meg, melynek címe: „Értékes, vagy csak divatos?”. (www.ertekesvagydivatos.hu). Arany János, Kodály Zoltán és Bartók Béla üzeneteit foglalja össze a Kreatív Zenei Műhely két legutóbbi kiadványa (Forráshangok - Csak tiszta forrásból, Az emberi lélek virágai – Arany és Kodály nyomában), amelyeknek ő volt a szerkesztője. Lánya, Ferge Elizabet hárfás.  

 Ferge Elizabet nyolcéves kora óta tanul hárfázni. Jelenleg a budapesti Bartók Konzi ötödéves hallgatója. Részt vett már több koncerten, hangszerbemutatón, zenei előadáson valamint kiállításmegnyitókon, összművészeti projektekben és színházi produkciókban is gyakran szerepel. (Rubens és a nemeuklideszi asszonyok, Fsz.: Pogány Judit, Hajduk Károly) Számos hanghordozón, lemezen közreműködött. Többek között a Kreatív Zenei Műhely - népek dalait feldolgozó és Bartók Béla gondolatait népszerűsítő - Forráshangok című kiadványában. Országos zenei versenyeken is gyakran indult, amelyeken legtöbbször első helyezést ért el.  A Kreatív Zenei Műhely tagjaként - amelyet édesapja alapított - nyaranta zenei táborokban tanít valamint zenei előadásokkal járja az országot és a világot. (Svájc, Szerbia, Románia)


2 megjegyzés:

 1. Kedves Béla és Lizi! Nagyon örülök, hogy osztálykirándulásunk alkalmával kis elsőseimmel részese lehettem annak a csodának, mely a festői szépségű Mogyorósbányán várt ránk a Ti tolmácsolásotokkal. A zene és a hangszerek segítségével elvarázsoltátok a gyerekeket, feledhetetlen élményt adva számunkra. Köszönjük a szeretetteljes fogadtatást, a rugalmas programszervezést. Elhivatott munkátokhoz további sok sikert kívánok!
  Barcs Zsóka, tatabányai tanító néni

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Zsóka néni! Számunkra is nagy élmény volt...Köszönünk mindent! Szeretettel: Béla és Lizi

   Törlés