Bemutatkozás- ISMERETTERJESZTŐ ELŐADÁSOK, KONCERTEK, 

ALKOTÓ ZENEI FOGLALKOZÁSOK-

 

 „Teljes lelki élet zene nélkül nincs.
Vannak a léleknek régiói, 
melyekbe csak a zene világít be." 
(Kodály Zoltán) 

Korunkban érezhetően aktuálisak e gondolatok, hiszen egyre zajosabb világunkban még inkább hiányát érezhetjük az igazán átélt zenei élményeknek. 

Gyermekeknek, felnőtteknek ma már legtöbbször nincs lehetőségük a zenei fantázia („az alkotó képzelet”) megmozgatására és a zenei emóció teljes átélésére.
Pedig a zenei kreativitás, az alkotókészség és a muzsika boldogító öröme minden emberé, mindenkié.
Ezért is indítottuk útjára ingyenes koncertjeinket,ismeretterjesztő előadásainkat, zenés alkotó foglalkozásainkat.
Ezeken az alkalmakon közérthető módon ismerkedhetünk meg a muzsika főbb alapelemeivel, különböző rétegeivel és stílusaival. 

Azok is élvezettel vesznek tehát részt ezeken koncerteken, előadásokon, foglalkozásokon, akiknek semmilyen zenei előképzettsége sincs, sőt azok is, akik eddig azt gondolták, hogy ők képtelenek bármilyen zenei megnyilvánulásra.

Játékos zenés foglalkozásainkat, előadásainkat és felemelő koncertjeinket olyanok számára ajánljuk, akik a világ „jeges tumultusa” helyett szívesebben választják a valódi örömöt és a bensőséges „meleg csendet”.A KREATÍV ZENEI MŰHELY ARS POETICÁJA KODÁLY ZOLTÁN SZAVAIVAL:

A Kreatív Zenei Műhely minden emberi érzést magáénak ismer a vallásos hang fenségét csakúgy mint a szerelem tavaszi zsendülését, mert érzi közös eredetüket a mindent átfogó, nagy szeretetben. Működése tisztán lelki téren folyik... Láthatatlan egyház. A Kreatív Zenei Műhely tagja azt vallja, hogy zenekultúrát teremteni csak minden idők legnagyobb zenei szellemeinek alkotásai alapján lehet... Szigorúan ki kell küszöbölni minden selejtest, hazugot... a világot elárasztó kontárzenét és lelketlen gyárizenét, gépzenét...  A Kreatív Zenei Műhely tagjává válik mindenki egy egyszeri fogadalom által, amit csak magában tesz: hogy soha, semmi körülmények közt nem fog rossz zenét énekelni vagy játszani. Ez elég, ebben minden benne van. Még arra sem kell külön fogadalom, hogy a magyar zenéért fog küzdeni…A magyar zene ügyének többet használ, aki Orlando di Lasso kétszólamú darabját elénekli, mintha …magyar, de rossz zeneszerző műveit énekli. … A Kreatív Zenei Műhely erőforrása: a lelkek izzó vágya valami szebb és jobb után…

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése