Jótékonysági koncertek

Kedves Hölgyem/Uram!

Úgy hiszem nincs sok magyarázatra szükség azzal kapcsolatban, hogy milyen célok vezetnek bennünket ilyen jellegű koncertek megrendezésekor. Röviden mégis összefoglalnám.


Több éve kezdtünk el tanítványaimmal ill. barátaimmal, komolyzenei hangversenyeket adni. Ezek sikerén felbuzdulva, elhatároztuk, hogy az ország több településén is bemutatkoznánk ilyen jellegű zenei koncertekkel, amelyeket ezután egy-egy nemes ügy javára ajánlanánk fel.


Ennek az elhatározásnak az első fejezete volt, 2006 novemberében a Nagykereki Bocskai várban megrendezett teltházas hangverseny. Az ott befolyt jelentős összeg egy 5 éves beteg kislány gyógykezelését segítette elő.


Azóta eljutottunk az alábbi településekre is: Biharkeresztes, Berekböszörmény, Bakonszeg, Zsáka, Berettyóújfalu, Sáránd, Józsa, Komádi, Derecske, Furta, Kecskemét, Bakonysárkány, Egyek, Soltvadkert, Bócsa, Kerékteleki, Kesztölc, Csátalja, Szentgál, Hárskút, Kunadacs, Lábatlan, Vecsés, Tápiószecső, Tápióbicske, Kerekegyháza, Hosszúpályi, Bojt, Kismarja, Biharnagybajom, Kislőd, Füzesabony, Csorvás, Nagyszénás, Kondoros, Orosháza, Dunaalmás, Pusztaföldvár, Bors, Nagyszántó, Magyarlak és Medgyesegyháza.


Ha egy mondatban akarnánk leírni azt, hogy mi is motiválja lelki értelemben hangversenyeinket, akkor Simone Weil francia írónőt idézhetnénk: „Az emberi léleknek meleg csend kell, de helyette jeges tumultust adnak neki”.

 
Természetesen mi az előbbit vagyis „a meleg csendet” szeretnénk eljuttatni minden szépre és igazra vágyó, valamint gondolkodásra és igazságkeresésre nyitott embernek.


A jeges tumultust adó világunkban nagy hiányát érezhetjük a szívből jövő, átgondolt de mégis szelíd és alázatos segítségnyújtásnak.


Ezért nagyon hálásak vagyunk, hogyha eszközök lehetünk abban, hogy minél több ember megérezhesse az igazi adni és kapni tudás örömét.
Bölcs Salamonnal együtt mondhatjuk: „Aki másokat felüdít, maga is felüdül.”
Koncertjeinken szép reneszánsz és barokk zenék mellett, elgondolkodtató prózai művek, költemények is elhangzanak, melyeket kivetítőn gyönyörű természetfotók is színesítenek.  


Műsorunkkal szeretnénk más helységekbe (falvakba, városokba) is eljutni, ezzel szolgálva az emberek, szellemi és kulturális igényeit, növelni az adott közösség összetartó erejét és nem utolsósorban enyhíteni embertársaink nehéz élethelyzetén.

Ezért minden koncertet jótékony céllal rendezünk meg és az összegyűlt adományokat, mindig az adott településen élők javára (rászoruló család, beteg gyermek…) ajánljuk fel.
Azt, hogy az adományok hova kerüljenek azt mindig a helyi szervezőkkel beszéljük meg közösen. A koncertnek részünkről semmilyen anyagi költsége nincs.
Sem tiszteletdíjat sem útiköltséget nem kérünk.
A befolyó teljes összeg – amit a helyi szervezők gyűjtenek össze – a koncertek végén a helyszínen átadásra kerülnek.


A hangosítási és egyéb technikai eszközök is rendelkezésünkre állnak.
Egyetlen szükséges dolog, egy a hangverseny megrendezésére alkalmas terem.


Kérem, ha egy hasonló hangverseny megrendezésére lehetőséget lát, akkor keressen az alábbi elektronikus levélcímen.


Megértő figyelmüket előre is köszönöm!


Minden jót kívánva, várom a jelentkezésüket!


Üdvözlettel:
A koncertek résztvevői és szervezői nevében
Ferge Béla, zenetanár

b.ferge@t-online.hu


1 megjegyzés:

  1. Kedves Béla! Ugye ma is elmaradt a koncert a Julianna Ált. Isk.ban? Hajnalka

    VálaszTörlés